Ministar Kirin primio u posjet ruskog veleposlanika

Ministar Kirin upoznao je veleposlanika sa aktualnostima vezanim za područja reforme policije, jačanje unutarnje i regionalne sigurnosti, kao i sa stanjem u resoru unutarnjih poslova, naročito na području usklađivanja propisa sa europskom pravnom stečevinom...

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin primio je danas u službeni posjet veleposlanika Ruske Federacije u RH, Mihaila A. Konarovskog.

Ministar Kirin upoznao je veleposlanika sa aktualnostima vezanim za područja reforme policije, jačanje unutarnje i regionalne sigurnosti, kao i sa stanjem u resoru unutarnjih poslova, naročito na području usklađivanja propisa sa europskom pravnom stečevinom. 

Bilateralna suradnja dviju država, u resoru unutarnjih poslova, ocijenjena je izuzetno uspješnom, što potvrđuju i nedavni susreti ministara unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ruske Federacije.

Republika Hrvatska je sve više interesantna destinacija za ruske turiste, a zamijećen je i porast interesa poduzetnika dviju država za intenziviranjem gospodarske suradnje.

Ministarstvo unutarnjih poslova i hrvatska policija, istaknuo je ministar Kirin, zainteresirani su za što učinkovitiju međunarodnu policijsku suradnju s ciljem što uspješnije zajedničke borbe protiv organiziranog kriminala, pranja novca, trgovine ljudima, krijumčarenja oružja, droge, ukradenih motornih vozila i razne visokotarifne robe.

Dosadašnju suradnju u resoru unutarnjih poslova sugovornici su ocijenili vrlo dobrom i prijateljskom što potvrđuje i visoki stupanj usuglašenosti sporazuma o suradnji u ministarstvima unutarnjih poslova, složili su se na kraju razgovora ministar Kirin i veleposlanik Konarovski.



Stranica