PU zadarska: Suradnja hrvatske i mađarske policije

Temeljem potpisanog Memoranduma o suradnji između Ravnateljstva policije MUP-a RH i Sjedišta nacionalne policije Republike Mađarske u vremenu od 19. srpnja do 02. kolovoza 2007. godine na području PU zadarske boraviti će po dva mađarska policijska službenika u dva termina i to u prvom terminu od 19. srpnja do 02. kolovoza i u drugom terminu od 02. do 16. kolovoza 2007.godine...

Povodom dolaska dvoje policijskih službenika mađarske policije danas je u PU zadarskoj održana tiskovna konferencija na kojoj su sudjelovali zamjenik ravnatelja policije Jakob Bukvić i načelnik Ureda ravnatelja policije Dubravko Novak te predstavnici PU zadarske, načelnik PU Anton Dražina i načelnik Odjela policije Nikola Šindija.

Zamjenik Bukvić i načelnik Ureda Novak izvijestili su o međunarodnoj policijskoj suradnji hrvatske policije s mađarskom, francuskom i austrijskom policijom, čiji su predstavnici raspoređeni u više policijskih uprava u RH.

Temeljem potpisanog Memoranduma o suradnji između Ravnateljstva policije MUP-a RH i Sjedišta nacionalne policije Republike Mađarske u vremenu od 19. srpnja do 02. kolovoza 2007. godine na području PU zadarske boraviti će po dva mađarska policijska službenika u dva termina i to u prvom terminu od 19. srpnja do 02. kolovoza  i u drugom terminu od 02. do 16. kolovoza 2007. godine.

U prvom terminu boraviti će policijski službenici Robert Farago (1973), zaposlen u PU Csongrad/PP Szentes na mjestu kontakt policajac i Andrea Javorne Meszaros (1976), zaposlena u Postaji prometne policije pri Odjelu za specijalne poslove opće sigurnosti na radnom mjestu vođa ophodnje, koji su predstavljeni na današnjoj tiskovoj konferenciji. 

Nastavak je ovo prošlogodišnje iznimno uspješne suradnje hrvatske i mađarske policije, a koja je dobila sve pozitivne kritike nadležnih mađarskih i hrvatskih državnih i lokalnih institucija, kao i medija, odnosno javnosti obe države.

Naime prošle su godine 4 mađarska policijska službenika boravila na području PU zadarske po istom principu; po dvoje policajaca u dva termina što se pokazalo vrlo korisno te je potpuno opravdalo naša očekivanja posebice s obzirom na činjenicu da je na ovom području tijekom cijele prošle godine boravilo preko 353 000 mađarskih turista, a i ove godine se nastavlja trend porasta njihova broja.

Sukladno potpisanom Memorandumu o suradnji, policijski službenici iz Mađarske promatrati će rad naših policijskih službenika, svoje će zadaće ispunjavati sukladno uputama nadležne policijske postaje ili odjela u policijskoj upravi te neće primjenjivati nikakve policijske ovlasti niti policijske mjere. Službu će obavljati u svojim službenim policijskim odorama bez opreme i oružja.

Očekujemo da će svojom nazočnošću pružiti pomoć i podršku našim policajcima u ostvarivanju što bolje i kvalitetnije komunikacije i suradnje između njih i turista iz Mađarske, te da će povećati osjećaj sigurnosti mađarskih gostiju na našoj obali. 
 


Stranica