APEL MUP-a: Kupači oprez!

Naime, u prvih šest mjeseci 2006. godine u Republici Hrvatskoj je od utapanja preminulo 20 osoba. Da je stanje itekako zabrinjavajuće svjedoči podatak da je u prvih šest mjeseci 2007. godine od utapanja preminulo 40 osoba, što je povećanje za 100 posto...

Iznimno visoke temperature koje su zahvatile i našu zemlju, potakle su mnoge građane, kao i strane turiste, da osvježenje potraže u rijekama, jezerima, bazenima i moru.

Nažalost, već su zabilježeni slučajevi utapanja, pa Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske apelira na sve kupače da prilikom kupanja na tim mjestima budu veoma pažljivi.

Naime, u prvih šest mjeseci 2006. godine u Republici Hrvatskoj je od utapanja preminulo 20 osoba. Da je stanje itekako zabrinjavajuće svjedoči podatak da je u prvih šest mjeseci 2007. godine od utapanja preminulo 40 osoba, što je povećanje za 100 posto.

Stoga MUP RH, poziva sve kupače da u vodu ne ulaze pod utjecajem alkohola ili droga, te također sve roditelje podsjeća da djecu na plažama i bazenima ne ostavljaju bez nadzora, kako bi izbjegli sve neželjene posljedice.
 


Stranica