Akcija dostave pitke vode

Ministar unutarnjih poslova RH Ivica Kirin i glavni vatrogasni zapovjednik za Hrvatsku Mladen Jurin zbog nedostatka pitke vode uslijed visokih temperatura danas, 21. srpnja, pokrenuli su veliku akciju dostave pitke vode putem vatrogasnih postrojbi, koje trenutno nisu angažirane u gašenju požara.

Ministar unutarnjih poslova RH Ivica Kirin i glavni vatrogasni zapovjednik za Hrvatsku Mladen Jurin zbog nedostatka pitke vode uslijed visokih temperatura, danas, 21. srpnja, pokrenuli su veliku akciju dostave pitke vode putem vatrogasnih postrojbi, koje trenutno nisu angažirane u gašenju požara. Voda će se dostavljati u vozilima primjerenim za tu svrhu, svugdje gdje za to postoji potreba, a osobito u brdsko-planinskim područjima i onima u kojima ne postoje vodovodne mreže.

Vozila će tijekom današnjeg dana biti postavljena na središnjim trgovima i ostalim dijelovima gdje se zadržava najviše stanovništva. Takav način rada trajat će sve dok budu iznimno visoke temperature, odnosno dok ne padnu veće količine kiše.

Također, u slučaju potrebe, u pripravnost će se staviti i cisterne ostalih komunalnih službi na tim područjima.



Stranica