Osijek: Poštujte naše znakove

U povodu početka nove školske godine, a u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“, Odjel za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave osječko – baranjske 6. rujna na Trgu Ante Starčevića u Osijeku organizirao je prezentaciju svojih preventivno – edukativnih aktivnosti.

Foto: PU osječko-barnjska

U povodu početka nove školske godine, a u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“, Odjel za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave osječko – baranjske 6. rujna na Trgu Ante Starčevića u Osijeku organizirao je prezentaciju svojih preventivno – edukativnih aktivnosti. Ovakve aktivnosti usmjerene su povećanju sigurnosti svih, a posebno najmlađih sudionika u prometu što su svakako polaznici prvih razreda osnovnih škola, izvijestila je PU osječko-baranjska.

U sklopu prezentacije upriličena je i demonstraciju operativne tehnike, odnosno, uređaja za mjerenje brzine kretanja vozila, a mališanima i njihovim roditeljima podijeljeni su promidžbeno – edukativni materijali. Uz prometne policajce, u prezentaciju na središnjem osječkom trgu bili su uključeni i djelatnici Hrvatskog autokluba te osječke tvrtke „Elektromodul“.

Posebnu pozornost najmlađih zaokupio je turistički vlak, ovom prilikom posebno ukrašen prometnim znakovima koji se odnose na sigurnost pješaka u prometu. Stariji posjetitelji mogli su odmjeriti svoju snagu podižući utege ili vježbajući na razboju, odnosno shvatiti da je jednako teško biti dobar vozač kao i podići uteg od 100 kilograma...

Cijelu vijest pročitajte na stranicama PU osječko-baranjske.




Stranica