Zlouporaba opojnih droga i prijetnja

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je opsežno kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim i 29-godišnjim Kninjanima. Naime, osumnjičeni 27-godišnjak počinio je 11 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga i jedno kazneno djelo prijetnje, na štetu 60-godišnjeg oca.

 Foto: ilustracija

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je opsežno kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim i 29-godišnjim Kninjanima. Naime, utvrđena osnovana sumnja da je osumnjičeni 27-godišnjak počinio 11 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga i jedno kazneno djelo prijetnje, na štetu 60-godišnjeg oca. Ovim kriminalističkim istraživanjem 27-godišnjak je osumnjičen za jedno kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.

Postupajući po zaprimljenoj prijavi na okolnosti kaznenog djela prijetnje, prikupljena su  saznanja da osumnjičeni 27-godišnjak neovlašteno proizvodi, posjeduje i nudi na prodaju opojnu drogu, po nalogu Istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku, izvršena je pretraga obiteljskih kuća u Kninu i Vrbniku, a koje koristi osumnjičeni.
Pretragom obiteljske kuće u Vrbniku ukupno je pronađeno i oduzeto 92 grama neto težine zelene biljne materije izgleda karakterističnog za opojnu drogu marihuanu, a koju je osumnjičeni neovlašteno posjedovao radi prodaje na području Knina. Ovom prilikom
kod osumnjičenog je pronađeno i 5 obranih stabljika i 12 komada korijena stabljika  karakterističnog izgleda za opojnu drogu marihuana.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni u razdoblju od 30. travnja do 31. kolovoza 2010. god. neovlašteno proizvodio opojnu drogu tako što je posadio ukupno 25 stabljika, čiji urod je tijekom mjeseca srpnja ove godine prodao konzumentima s toga područja.

Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni tijekom mjeseca srpnja i kolovoza 2010.god. navodio druge na trošenje te opojne droge, uz stavljanje na raspolaganje prostorija svoje obiteljske kuće radi njezina trošenja.
Pretragom obiteljske kuće koju koristi osumnjičeni 29-godišnjak pronađeno je i oduzeto 2.7 grama neto težine zelene biljne materije karakteristične za opojnu drogu marihuanu i pribor za precizno mjerenje težine opojne droge, a što je osumnjičeni neovlašteno posjedovao.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 27-godišnjak je, uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu, doveden Istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku, dok će protiv osumnjičenog 29-godišnjaka kaznena prijava, Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu biti proslijeđena redovnim putem.

 


Stranica