Protuzakonito prebacivanje osoba preko državne granice

U Čakovcu je dovršeno krim. istraživanje nad državljaninom BiH rođenim 1961. godine. Utvrđeno je da je 8. rujna oko 10.30 na putnom pravcu Stanetinec (RH) - Jastrebci (SLO), na mjestu koje nije predviđeno za prelazak državne granice, iz

 Foto: Ilustracija

U Čakovcu je dovršeno krim. istraživanje nad državljaninom BiH rođenim 1961. godine. Utvrđeno je da je 8. rujna oko 10.30 na putnom pravcu Stanetinec (RH) - Jastrebci (SLO), na mjestu koje nije predviđeno za prelazak državne granice, iz koristoljublja tj.
od nepoznate osobe obećane novčane naknade u iznosu od 400 eura, u svom osobnom vozilu bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka pokušao protuzakonito prebaciti državljane BiH, mušku osobu rođenu 1966. godine, njegovu maloljetnu kćerku rođenu 2006. godine i žensku osobu rođenu 1986. godine.   

U dovršenju kaznenog djela spriječen je zaticanjem u mjestu Stanetinec u neposrednoj blizini državne granice od strane službenika policije.

Državljanin BiH je uhićen i uz kaznenu prijavu je jučer, 9. rujna, doveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu koji mu je odredio zadržavanje u trajanju od 48 sati, te je predan u Zatvor Varaždin.Istodobno,  troje državljana BiH prepraćeni na granični prijelaz Maljevac, gdje su prisilno udaljeni sa teritorija Republike Hrvatske.

 


Stranica