Sisak: Ubojstvo

Nakon što je naknadnim operativnim radom policija došla do osnova sumnje da 46-godišnjakinja nije umrla prirodnom smrću, već da je otrovana, policijski službenici su poduzeli daljnja kriminalistička istraživanja te je tako po nalogu Županijskog suda u Sisku obavljena pretraga stana .

 Foto: ilustracija

Policijski službenici Odsjeka općeg kriminaliteta Policijske uprave sisačko-moslavačke, u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Sisak, proveli su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakinjom s područja Siska zbog osnovane sumnje da je s 36-godišnjim muškarcem, također s područja Siska, počinila kazneno djelo teškog ubojstva na štetu 46-godišnje Siščanke.

Naime, policiji u Sisku je 17. kolovoza ove godine dojavljeno je da je u ulici Nikole Šipuša u Sisku preminula ženska osoba. Postupajući po ovoj dojavi na mjesto događaja izašli su policijski službenici Policijske postaje Sisak, kao i dežurni liječnik Doma zdravlja Sisak, koji je pregledom mrtvog tijela utvrdio da je žena preminula prirodnom smrću te je sahranjena na sisačkom gradskom groblju.

Naknadnim operativnim radom policija je došla do osnova sumnje da navedena 46-godišnja žena nije umrla prirodnom smrću, već da je otrovana.
Slijedom ovih saznanja policijski službenici su poduzeli daljnja kriminalistička istraživanja te je tako po nalogu Županijskog suda u Sisku obavljena pretraga stana u Sisku u kojemu prebivaju osumnjičeni 36-godišnjak i 31-godišnjakinja, pri čemu je pronađeno i oduzeto 13 tableta lijeka za liječenje teških psihičkih oboljenja, a za koji se sumnja da je upravo njime otrovana 46-godišnjakinja.

Zbog sumnje na ubojstvo, po nalogu Županijskog suda u Sisku, 25. kolovoza je obavljena ekshumacija mrtvog tijela, a potom i obdukcija te toksikološko vještačenje kojim je utvrđeno da je preminula nasilnom smrću uslijed intoksikacije alkohola i lijeka.

Kriminalističkim istraživanjem je nadalje utvrđeno da su osumnjičeni navedeno kazneno djelo počinili iz koristoljublja, budući da su oštećenu oštetili za 12 tisuća kuna jer su joj tijekom njene alkoholne opijenosti otuđili bankovnu karticu i koristili ju za kupnju razne robe na području Grada Siska.

Osumnjičena 31-godišnjakinja je uhićena 10. rujna i nakon kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu zbog teškog ubojstva dovedena istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, koji joj je odredio zadržavanje od 48 sati, dok se 36-godišnjak, tj. njen suučesnik u ovom kaznenom djelu, protiv kojega također slijedi kaznena, zbog teškog ubojstva, već nalazi u pritvoru zbog drugog kaznenog djela.



Stranica