Zaplijenjeno više od 16 kilograma marihuane

 Foto: PU primorsko-goranska

Sinoć, oko 19 sati na Graničnom prijelazu "Pasjak" u zajedničkoj akciji riječke carine i policije zaplijenjeno je više od 16 kilograma droge - marihuane, izvijestila je PU primorsko-goranska.

Službenici Odjela za nadzor Carinarnice Rijeka kontrolirali su kombi-vozilo marke VW, talijanskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 49-godišnji državljanin Albanije.
Budući je postojala sumnja da se u vozilu krijumčari droga tzv. „balkanskom rutom“, u daljnje postupanje odmah su se uključili policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske.
Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Rijeci izvršena je pretraga kombi-vozila te je pronađeno dobro sakrivenih trideset i devet paketa sa sadržajem droge (marihuane) u ukupnoj količini od 16 kilograma i 891 gram. Kombi-vozilo je bilo posebno pripremljeno za krijumčarenje nataj  način da je u jednom dijelu podvozja izrađeno tzv. duplo dno.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojne droge uhićen je 49-godišnji albanski državljanin, nad kojim je trenutno u tijeku kriminalističko istraživanje.

Danas je u svezi ove velike zapljene droge u prostorijama Carinarnice Rijeka održana i izvanredna konferencija za novinare kojoj su prisustvovali  Tomislav Kristić, načelnik Odjela kriminaliteta droga i Jasmin Brkljača načelnik Sektora za granicu iz Policijske uprave primorsko-goranske, pomoćnici pročelnika Carinarnice Rijeka Ivan Kraljić i Andrej Franulović te Antun Sočković, voditelj Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage iz Carinarnice Rijeka. 

Načelnik Kristić istaknuo je nastavak dugogodišnje dobre suradnje riječke policije i carine, a koja je i ovoga puta rezultirala velikim uspjehom. Dodao je još kako je zaplijenjena droga porijeklom iz Albanije, a bila je namijenjena talijanskom tržištu.

Procjenjuje se da je vrijednost  zaplijenjene droge najmanje 500.000 kuna.
Toliki bi bio iznos protupravne imovinske koristi da je kojim slučajem ova droga završila na narko-tržištu.



Stranica