Sudionici projekta „Prevencija u akciji“ posjetili španjolsku ambasadu

 Foto: PU krašinsko-zagorska

Jučer, 15. rujna 2010. godine, sudionici projekta „Prevencija u akciji“, predvođeni načelnikom PU Krapinsko-zagorske Željkom Cujzekom, posjetili su španjolsku ambasadu u Zagrebu gdje ih je dočekao zamjenik šefa misije Jose Terubia. Posjetu su prisustvovali i svi ostali sudionici projekta – policijski službenici PU te partneri: ZARA, Obiteljski centar, Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo KZŽ.

Stjepan Šalamon predstavio je nazočnima projekt, naveo je teme koje će se odrađivati u Valenciji, predstavio partnere, te između ostalog, naglasio važnost razmjene iskustava i implementaciju stečenih znanja po povratku u RH u naš sustav prevencije.

Nazočnima se obratila i Helena Matuša iz ZARE-e i ukratko pojasnila da je PU Krapinsko-zagorska prihvatila ovaj međunarodni projekt i zadovoljila sve uvjete.

Zamjenik šefa misije predstavio je Španjolsku, njezinu kulturu i običaje te posebno predstavio Valenciu i koje znamenitosti vrijedi posjetiti. Inače, Valencija je u zadnjih desetak godina doživjela drastične promjene: prije je bila nesiguran grad, degradirana, zanemarena, nije bila ugodna za život usprkos lijepim građevinama, arhitekturi, no sada je priča drugačija.

Izaslanik za unutarnje poslove Gonzalo Pantojo Navarro predstavio je ustroj policije u Španjolskoj, a nakon toga uslijedile su zahvale i zajedničko fotografiranje, a zamjeniku ambasadora uručen je i prigodan poklon s monografijom Krapinsko-zagorske županije.

Dodajmo još da je ovo samo jedna od aktivnosti koje se intenzivno provode u sklopu projekta, koji je trenutno u fazi pripreme sudionika - učenje stranih jezika (engleskog i španjolskog). Naime, od 18. do 30. listopada 2010. godine uslijedit će posjet Valenciji.



Stranica