Virovitica: Natjecanje malih biciklista

 Foto: PU virovitičko-podravska

Najavljeno, pa odgođeno, natjecanje malih biciklista ipak je održano jučer 16. rujna u 10 sati, izvijestila je PU virovitičko-podravska. Natjecanje je održano na Trgu dr. Franje Tuđmana u Virovitici i to po četvrti put. Mali vozači imali su tako priliku pred publikom pa i svojim roditeljima, pokazati koliko su spretni u vožnji biciklima, romobilima i drugim dječjim prometalima na vlastiti pogon „Sigurno i vješto u prometu“.

Popraćeno u medijima, natjecanje pod nazivom „Sigurno i vješto u prometu“, održano je na parkirališnom prostoru pokraj poslovnice banke na kojemu je bio postavljen poligon za vožnju spretnosti. Okupio se veći broj mališana koji su jedva čekali da se okušaju u vožnji spretnosti, a vrijeme do početka natjecanja kratili su vježbajući vožnju i isprobavajući staze na poligonu.

Kako bi obogatili program, prije samog početka natjecanja prisutni su mogli uživati u kraćem zabavnom programu koji su pripremile Trešnjice i Bubamarice iz Dječjeg vrtića „Cvrčak“ iz Virovitice. Također su od predstavnika Autokluba "Virovitica" Ivice Vargovića i predstavnice Policijske uprave, policijske službenice za prometnu preventivu Anite Relić mnogo saznali kako bi što sigurnije samostalno sudjelovali u prometu. Natjecanje je otvorila Lahorka Weiss, predstavnica Grada Virovitice, koja je pozvala mališane na sudjelovanje u vožnji spretnosti.

Organizatori natjecanja, Autoklub Virovitica i Policijska uprava virovitičko – podravska te Postaja prometne policije Virovitica, ostali su ugodno iznenađeni velikim brojem prijavljenih. Ipak, prigodni pokloni bili su osigurani za sve natjecatelje: žute kape, „mačje oči“ za bicikle“, olovke i reflektirajuće trake za ruku. Istodobno, posebna pozornost se obratila na pravilnu opremu vozača i bicikla, prvenstveno posjedovanje biciklističke kacige.

Svih pedesetak natjecatelja je brzo, spretno i sigurno odvozilo postavljenom stazom, a manje poteškoće i tehničke probleme su pomagači natjecateljima, pripadnici Školske prometne jedinice iz Osnovne škole Suhopolje, riješili zapanjujućom brzinom. Posebno veselje je nastalo kad su  Lahorka Weiss i voditelj Školske prometne jedinice iz Osnovne škole Suhopolje Mirko Šimić, pristupili podjeli nagrada - slatkih paketa.

Natjecanje je završilo nastupom male pjevačice Elle Štajne, koja je ove godine krenula u prvi razred, a koja je na oduševljene prisutnih otpjevala pjesmicu „Voda vodi“. Elli, koja će tu pjesmicu za nekoliko dana otpjevati na Međunarodnom dječjem festivalu u Bugarskoj su svi poželjeli sretan put i puno uspjeha na natjecanju.

Nakon zajedničke fotografije svih natjecatelja, na kraju ovog ugodnog druženja svi okupljeni su puni dojmova  krenuli kućama, bogatiji za ugodno druženje i nova znanja o ponašanju u prometu.

 


Stranica