Ovjeravanje neistinitog sadržaja

Muškarac je došao na mjesto događaja prometne nezgode u kojoj je kao vozač sudjelovao njegov 18-godišnji sin i, po dolasku policije, prijavio sebe kao sudionika nesreće da bi prikrio sina. Nakon toga se podvrgnuo kontroli alkoholiziranosti

 Foto: ilustracija

Policija je jučer dovršila kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjim muškarcem s područja općine Sikirevci i utvrdila postojanje osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Ovjeravanje neistinitog sadržaja, izvijestila je PU brodsko-posavska.

Naime, utvrđeno je da je, 13. rujna ove godine on došao na mjesto događaja prometne nezgode u kojoj je kao vozač sudjelovao njegov 18-godišnji sin ,i po dolasku policije, prijavio sebe kao sudionika nesreće da bi prikrio sina. Nakon toga se 49-godišnjak podvrgnuo kontroli alkoholiziranosti i potpisao Zapisnik o alko-testiranju u svojstvu vozača, kao sudionika te nesreće.

U dogovoru s državnim odvjetništvom protiv njega policijski službenici podnose kaznenu prijavu za kazneno djelo ovjeravanje neistinitog sadržaja.

 


Stranica