Sporazum o policijskoj suradnji u borbi protiv prekograničnog kriminala

U subotu, 18. rujna, potpisan je Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o policijskoj suradnji u borbi protiv prekograničnog kriminala. Sporazum su potpisali ministar sigurnost BiH Sadik Ahmetović iministar unutrašnjih poslova Republike Hrvatske Tomislav Karamarko.

 

U subotu, 18. rujna, potpisan je Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o policijskoj suradnji u borbi protiv prekograničnog kriminala. Sporazum su potpisali ministar sigurnost BiH Sadik Ahmetović i ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Tomislav Karamarko. Kako priopćava Ministarstvo sigurnosti BiH na svojim web stranicama  Sporazum regulira i predviđa neposrednu razmjenu informacija i pravila postupanja s podacima,  suradnju na temelju zahtjeva, postupanje u hitnim slučajevima, ustupanje informacija, zajedničku analizu stanja kriminaliteta, nadziranje prijevoza i isporuka predmeta koja potiču iz kaznenog djela, osnivanje zajedničkih timova za otkrivanje kaznenih djela, upućivanje oficira za vezu, suradnja na području obrazovanja, usavršavanja i prevencije kriminala.

Ministar Ahmetović istaknuo je kako će ovaj sporazum omogućiti bolju i efikasniju suradnju policijskih agencija iz Bosne Hercegovine i policije Republike Hrvatske u borbi protiv prekograničnog kriminala, premda je i dosadašnja suradnja bila uspješna.

Istodobno, Sporazum predstavlja potvrdu visoke razine suradnje policijskih struktura u regiji te spremnosti zemalja da se zajedničkim naporima suprotstave svim oblicima kriminala - koji ne poznaje granice. Sporazum stupa na snagu na dan potpisivanja.



Stranica