Šibenik: Prijetnje ubojstvom

Na području Šibenika dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom iz Vodica. Utvrđena je osnovana sumnja da je na štetu svoje godinu dana starije sestre i njezinog 62-godišnjeg supruga s područja Karlovca počinio KD prijetnje. Istragom je utvrđeno da je 60-godišnjak 23.rujna oko 17. 20 sati u Vodicama, u Ulici A. Statrčevića ispred obiteljske kuće verbalno napao, vrijeđao i prijetio ubojstvom sestri i njezinom suprugu.

Pretragom počiniteljeve kuće u Vodicama pronađeno je i oduzeto 1166 grama plastičnog eksploziva i 3.2 m sporogorećeg štapina. Protiv 60-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

Također na području Šibenika  dovršeno je jučer, 26. rujna, kriminalističko istraživanje  te je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku, uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo prijetnje i kazneno djelo zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe, privedena  50-godišnjakinja iz Šibenika. Naime ona je 23. rujna u večernjim satima u obiteljskoj kući u Šibeniku u nazočnosti zajedničkog im djeteta prijetila ubojstvom (s nožem u ruci) dvije godine mlađem suprugu.



Stranica