Komemoracija povodom smrti Marijana Mlinarića

Obraćajući se nazočnima, ministar Ivica Kirin uz riječi utjehe upućene obitelji Mlinarić, prisjetio se trenutaka zajedničkog rada s Marijanom Mlinarićem, istaknuvši kako su marljivost, požrtvovnost i dobrota bile njegove odlike ne samo u poslovnom, nego i u privatnom životu.

Na komemoraciji povodom smrti Marijana Mlinarića, bivšeg ministra unutarnjih poslova, predsjednika Vatrogasne zajednice Hrvatske i člana Predsjedništva HDZ-a, održanoj u Muzeju Mimara danas, 6. rujna, nazočili su, uz članove obitelji Mlinarić, predsjednik Sabora Vladimir Šeks, predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader sa svim ministrima te brojne osobe iz javnog i političkog života.

Obraćajući se nazočnima, ministar Ivica Kirin, uz riječi utjehe upućene obitelji Mlinarić, prisjetio se trenutaka zajedničkog rada s Marijanom Mlinarićem, istaknuvši kako su marljivost, požrtvovnost i dobrota bile njegove odlike ne samo u poslovnom, nego i u privatnom životu.

Predsjednik Sabora rekao je da u životu postoje mnoge granice, ali samo je smrt zadnja. No, ona nas od Marijana ne odvaja, već će nam njegov lik vrijednog i marljivog kolege, spremnog i za najteže stvari, ostati u sjećanju, rekao je Šeks.

Na kraju komemoracije, uz izraze sućuti obitelji Mlinarić, predsjednik Vlade, dr. Ivo Sanader, biranim se riječima oprostio od svog bivšeg ministra, stranačkog kolege i prijatelja. Sanader je podsjetio na mnoge uspjehe koje je Mlinarić postigao, od prvog  zvanja liječnika pa sve do članstva u Predsjedništvu HDZ-a i župana Varaždinske županije, pritom naglasivši kako je Mlinarić bio dio tihe većine, koja je bez želje za publicitetom radila za dobrobit Hrvatske. Naposljetku, Sanader je istaknuo, što je prema njegovim riječima najvažnije, da je Marijan Mlinarić bio dobar čovjek, kojeg ćemo se kao takvog sjećati i pamtiti ga.



Stranica