U Puli održana deseta zajednička akcija MUP-a i Zaklade Ana Rukavina

U utorak, 22. siječnja, Ministarstvo unutarnjih poslova RH i Zaklada Ana Rukavina organizirali su u Puli desetu zajedničku vrlo uspješnu humanitarnu akciju  dobrovoljnog darivanja krvi za HLA tipizaciju kojoj se već prvog sata trajanja odazvalo stotinjak darivatelja, pa se broj svih do kraja akcije u ranim poslijepodnevnim satima popeo na oko tri stotine.  

Akcija je provedena u prostorijama PU istarske od 10.30 do 13.30 sati, a okupila je osim djelatnika PU istarske iz sjedišta i više desetaka djelatnika s područja cijele te uprave od Buja, Buzeta, Pazina, Umaga, Poreča do Rovinja, kao i pripadnike istarskih policijskih i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata: Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Bak Istra“, Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Istarske županije, Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Istarske županije, Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata Istarske županije, Udruge umirovljenika MUP-a PU istarske, a sudjelovao je i načelnik Centra SOA-e u Puli Dinko Horvat. Valja naglasiti da je u ovoj humanitarnoj akciji kako bi se proširio hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži i time pomoglo  oboljelima od leukemije i limfoma sudjelovalo čak stotinjak djevojaka i mladića polaznika tečaja za zanimanje policajac iz obližnjeg Nastavno-obrazovnog centra MUP-a RH Valbandon. 

Na upriličenoj konferenciji brojnim pridošlim novinarima svih hrvatskih tiskovnih i vizualnih medija djelujućih u Puli prigodnim pozdravnim riječima obratili su se u ime ministra Rončevića načelnik Kabineta ministra MUP-a Dražen Krtanjek, predstavnica Zaklade Manda Hrženjak, načelnik PU istarske Loris Kozlevac te u ime svih spomenutih nazočnih udruga Marijan Mužinić.

Načelnik Kozlevac zahvalio je kao domaćin MUP-u i Zakladi Ana Rukavina što je prva ovogodišnja i deseta po redu zajednička akcija organizirana u Puli pa je to, kazao je, prigoda da policijski djelatnici, građani ovog dijela Hrvatske pokažu svoj humanizam na djelu, jer bolest se može dogoditi i među nama.

„Dragi prijatelji, zahvaljujem PU istarskoj, MUP-u, svim udrugama koje su se pridružile našoj akciji ovdje. Zaklada je proslavila 1. godišnjicu rada, a s više od trideset tisuća sudionika proširili smo hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvi. Ulaskom u Registar postajete potencijalni donator koštane srži, a time i potencijalni spasitelj tuđeg života, stoga vas sve pozivam da pomognete rad Zaklade, jer svega ovoga ne bi bilo da nije bilo vas i medija,“ naglasila je Manda Hrženjak.

Načelnik Krtanjek je istaknuo kako je u ovih deset zajedničkih akcija diljem Hrvatske sudjelovalo preko devet stotina policijskih djelatnika i službenika pa i naša ovakva suradnja sa Zakladom pokazuje, dodao je, kako je posao policijskih službenika pomaganje drugima uvijek i u svakoj prigodi. Počeli smo sloganom prvi u ratu, a ovakve humanitarne akcije dokazuju da smo i prvi u miru, obići ćemo tijekom ove godine i preostalih deset policijskih uprava u RH u ovoj zajedničkoj humanitarnoj akciji Zaklade Ana Rukavina i MUP-a RH.



Stranica