Ravnatelj Benko održao Kolegij s načelnicima policijskih uprava

Ravnatelj policije Marijan Benko i članovi njegova Kolegija održali su danas u Stubičkim Toplicama redovan Kolegij Ravnateljstva policije s načelnicima policijskih uprava i načelnicima uprava MUP-a u sjedištu.

Na Kolegiju je ravnatelj Benko govorio o programskim smjernicama za razvoj policije u narednom četverogodišnjem razdoblju. Obveze koje u tom smislu stoje pred policijom mogu se podijeliti u nekoliko segmenata – rad na normativnom području, preustroj policije sukladno aktualnim potrebama i međunarodnim preuzetim obvezama, jačanje institucionalnih kapaciteta u točno definiranim područjima policijskog rada (prometna, protueksplozijska, granična,  kriminalistička policija itd.), daljnje opremanje policije i ulaganje u policijsku infrastrukturu, iznalaženje uspješnih metoda u prevenciji kriminaliteta i svih drugih aspekata sigurnosti. Raspravljalo se i o stanju sigurnosti na području RH u prošloj godini, koje je ocijenjeno pozitivnim.

Kolegiju se u popodnevnim satima pridružio i ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević, koji je predstavio novog državnog tajnika MUP-a Ivu Bačića.

Na istom je mjestu održana i konferencija za novinare na kojoj je načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Željko Cujzek govorio o stanju sigurnosti na području te policijske uprave u 2007. godini, dok  je ravnatelj Benko iznio osnovne smjernice za razvoj policije u narednom razdoblju. U drugom dijelu konferencije, načelnik Odjela kriminaliteta droga MUP-a RH Darko Žižek govorio je o trendovima u području kriminaliteta droga u Republici Hrvatskoj. Također, predstavljen je kratak pregled najvećih zapljena u proteklim godinama iz kojih je droga uništena u jučerašnjem spaljivanju u tvornici Našicecement u Našicama, sa osvrtom na dosuđene zatvorske kazne čime se pokazuje da je u represivnom smislu zaokružen proces, od presijecanja krijumčarskih lanaca, preko procesuiranja počinitelja i njihovog kažnjavanja do uništavanja droge.  



Stranica