PU požeško - slavonska: Stanje sigurnosti 2007. godine

Nije zabilježeno niti jedno kazneno djelo teškog ubojstva i ubojstva. Policijska uprava požeško-slavonska jedina je PU koja nije zabilježila niti jedno kazneno djelo razbojništva, zaključio je načelnik Janković.

Prošli tjedan u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj održana je konferencija za novinare na kojoj je načelnik PU Nikola Janković ocijenio stanje sigurnosti na području PU požeško-slavonske u 2007. godini izuzetno povoljnim svrstavajući ju u najsigurnija područja Hrvatske te je naglasio da je u svim segmentima rada i djelovanja Policijska uprava postigla dobre rezultate i primjerenu učinkovitost. Rezultati takvog rada su smanjenje broja kaznenih djela za 17,1% u odnosu na 2006. godinu te dobri rezultati u naknadnoj otkrivačkoj djelatnosti i ukupnoj razriješenosti kaznenih djela, koji su znatno iznad prosjeka u RH.

Načelnik Janković je istaknuo da je zabilježen razmjerno mali broj najtežih kaznenih djela, odnosno nije zabilježeno niti jedno kazneno djelo teškog ubojstva i ubojstva. Policijska uprava požeško-slavonska jedina je PU koja nije zabilježila niti jedno kazneno djelo razbojništva, zaključio je načelnik Janković.     

Zamjenik načelnika Dalibor Bauer najavio je veće akcije kontrole svih sudionika u prometu kako bi se smanjio broj prometnih nesreća, a načelnik Odjela kriminalističke policije Željko Grgić pozvao je građane da podrže akciju „Manje oružja - manje tragedija“ koja je u tijeku te predaju oružje i streljivo koje nezakonito posjeduju u svojim domovima.



Stranica