Posjet izaslanstva armenske granične policije Upravi za granicu

Posjet je organiziran u suradnji s Međunarodnom organizacijom za migracije unutar projekta „Izgradnja kapaciteta za borbu protiv nezakonitih migracija unutar armenske granične policije“.

Od 27. do 30. rujna u posjetu MUP-u RH borave visoki predstavnici izaslanstva armenske granične policije. Posjet je organiziran u suradnji s Međunarodnom organizacijom za migracije unutar projekta „Izgradnja kapaciteta za borbu protiv nezakonitih migracija unutar armenske granične policije“.

Svrha posjeta je upoznavanje armenskog izaslanstva s načinom rada i funkcioniranjem međunarodne i međuagencijske suradnje u skladu sa Strategijom „Integriranog upravljanja granicom RH“ te s metodologijom i načinom rada granične policije na graničnim prijelazima, kao i sa organizacijom MUP-a RH, odnosno hrvatske granične policije. Stoga je održan sastanak armenskog izaslanstva s predstavnicima Uprave za granicu MUP-a RH gdje su upoznati s ustrojstvom, metodologijom i načinom rada Uprave za granicu, strateškim dokumentima i Akcijskim planom Strategije integriranog upravljanja granicom RH, kao i sa stanjem nezakonitih migracija i rutama kretanja ilegalnih migranata na području RH.

Kako je pitanja azila i smještaja stranaca u Prihvatnim centrima također bila jedna od tema sastanka, istima je organiziram posjet Prihvatnom centru za strance Ježevo i Centru za tražitelja azila u Kutini, kako bi im se približio način i procedure rada, te korištenje odgovarajuće tehničke opreme. Tijekom posjete predstavnici Međunarodne organizacije za migracije zahvalili su predstavnicima Uprave za granicu na izuzetno stručnoj, kompetentnoj i profesionalnoj suradnji prilikom  posjeta predstavnika Armenije Republici Hrvatskoj.



Pisane vijesti