Oprez pri rukovanju poljoprivrednim strojevima

U polju zvanom "Mlinišće" između naselja Sveti Juraj u Trnju i Hodošan, 12. listopada oko 9.20 sati, muškarac rođen 1941. godine iz Svetog Juraja u Trnju, vršio je berbu kukuruza traktorom na koji je bio priključen jednoredni berač kukuruza. Poradi otklanjanja kvara na beraču, muškarac je skinuo zaštitni poklopac na dijelu gdje se vrši odljušćanje kukuruza, za vrijeme dok je stroj bio u radu, kojom prilikom mu je jadan valjak zahvatio šaku lijeve ruke i prignječio je.

 

Foto: Ilustracija

U polju zvanom "Mlinišće" između naselja Sveti Juraj u Trnju i Hodošan, 12. listopada oko 9.20 sati, muškarac rođen 1941. godine iz Svetog Juraja u Trnju, vršio je berbu kukuruza traktorom na koji je bio priključen jednoredni berač kukuruza. Poradi otklanjanja kvara na beraču, muškarac je skinuo zaštitni poklopac na dijelu gdje se vrši odljušćanje kukuruza, za vrijeme dok je stroj bio u radu, kojom prilikom mu je jadan valjak zahvatio šaku lijeve ruke i prignječio je. Na mjesto događaja izašli su pripadnici JVP Čakovec koji su mu oslobodili šaku iz stroja, nakon čega je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su mu okvalificirane teške tjelesne ozljede zbog kojih je zadržan na liječenju.

O događaju slijedi posebno izvješće ODO-u Čakovec.

Upozorenje - S obzirom da je u tijeku puna sezona obavljanja jesenskih poljoprivrednih radova, upozoravamo građane na krajnji oprez prilikom rukovanja poljoprivrednom mehanizacijom i drugim radnim strojevima. Veoma je opasno otklanjati na tim strojevima bilo kakve nedostatke ukoliko su isti uključeni, tako da skrećemo pozornost da je u takvim slučajevima obavezno potrebno radni stroj isključiti kako ne bi došlo do neželjenih posljedica. Također, skrećemo pozornost da je prije uporabe potrebno provjeriti ispravnost i funkcionalnost radnih strojeva.Pisane vijesti