Novčane i zatvorske kazne vozačima u PU koprivničko-križevačkoj

Jučer, 14. listopada oko 1.55 sati, u Kenđelovcu je 36-godišnji vozač upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola (2,20 g/kg). Zadržan je do otrežnjenja,a  potom uhićen i doveden na Prekršajni sud u Križevcima, gdje je kažnjen zabranom upravljanja vozilima B kategorije

 Foto: ilustracija

Jučer, 14. listopada oko 1.55 sati, u Kenđelovcu je 36-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem 2,20 g/kg alkohola u krvi. Zadržan je do otrežnjenja, a potom uhićen i doveden na Prekršajni sud u Križevcima, gdje je kažnjen zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci te kaznom zatvora od 5 dana, nakon čega je predan bjelovarskom zatvoru.

Istoga dana oko 10.30 sati u Bojnikovcu 29-godišnji vozač  upravljao je osobnim automobilom za vrijeme izrečene  zabrane upravljanja vozilima B kategorije, brzinom od 114 km/h, gdje je dozvoljena brzina 60 km/h. Uhićen je i doveden na Prekršajni sud u Križevcima, gdje je kažnjen novčanom kaznom od 5 000 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije dva mjeseca. Protiv vozača slijedi i kaznena prijava.

Na području iste policijske uprave dan ranije, u srijedu oko 21.40 sati, u Suhoj Kataleni 19-godišnji vozač je upravljao osobnim vozilom bez položenog vozačkog ispita. Uhićen je i doveden na Prekršajni sud u Đurđevcu, gdje je kažnjen novčanom kaznom od 6500 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije tri mjeseca.



Pisane vijesti