Bjelovar: Razbojništvo

 

U trgovini mješovite robe u Bjelovaru u Ulici Mirka Bogovića 13. listopada oko 20.45 sati počinjeno je razbojništvo nad 37-godišnjom trgovkinjom. Razbojništvo su počinila dvojica muškaraca na taj način da je jedan od njih, prijeteći vatrenim oružjem, zatražio od djelatnice da mu preda novac iz blagajne. Prodavačica je to i učinila te drugom mladiću predala nekoliko tisuća kuna, nakon čega su obojica  pobjegla osobnim vozilom zagrebačkih registracijskih oznaka.

Zahvaljujući poduzetim žurnim mjerama traganja nešto prije 23.00 sati  u jednom mjestu  udaljenom oko 10 km od Bjelovara uhićene su  tri osobe za koje postoje osnovi sumnje kako bi mogli biti  počinitelji ovog kaznenog djela te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje.     

Jučer, 14. listopada, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad uhićenim osobama.  Utvrđeno da su oni,  prema unaprijed dogovorenom,  počinili navedeno kazneno djelo tako  što je 17-godišnjak ušao i tražio cigarete od prodavačice, a nakon njega 19-godišnjak s plinskim pištoljem počinio je opisano razbojništvo. Istodobno,  obojicu   je 23-godišnjak čekao u automobilu te su se svi zajedno odvezli u ugostiteljski objekt  na području susjedne općine, gdje su poslije i pronađeni.

Tijekom pretraga pronađen je veći dio od 3800 kuna ukradenog novca. Maloljetni 17-godišnjak je doveden sucu za mladež Županijskog suda u Bjelovaru, a ostala dvojica  privedeni  su dežurnom istražnom sucu. Nakon saslušanja svi su pušteni na slobodu.Pisane vijesti