Zagreb: Zlouporaba opojnih droga

Kod 48-godišnjakinje je pronađeno 1,7 grama kokaina, pakiranog u dva paketića. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je pronađenu drogu kupila od 23- godišnjaka.

 Foto: PU zagrebačka

U subotu, 16. listopada, izvijestila je PU zagrebačka, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana starih od 23 do 48 godina, a zaplijenjenoje  ukupno 89,6 grama heroina, 8,5 grama kokaina i jedna digitalna vaga za precizno mjerenje težine.

Naime, 15. listopada u popodnevnim satima na području Jarunapolicijski službenici Odjela kriminaliteta droga legitimirali su 48-godišnjakinju kod koje je pronađeno 1,7 grama kokaina, pakiranog u dva paketića. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je pronađenu drogu kupila od 23- godišnjaka. On je istoga dana u večernjim satima uhićen na području Maksimira, zbog sumnje na preprodaju droga, a kod njega  je pronađeno ukupno 87,9 grama kokaina, pakirane u dva paketa. U društvu s 23-godišnjakom zatečen je 31-godišnjak kod kojeg su policijski službenici pronašli 8,5 grama heroina pakirane u 21 paketić.

nakon dovršenog kriminalističkg istraživanja 23-godišnjak i 31- godišnjak su zbog preprodaje droge, uz kaznenu prijavu, odvedeni u Istražnom centar Županijskog suda u Zagrebu, dok je protiv 48-godišnjakinje kaznena prijava podnesena redovnim putem.

Vrijednost pronađenog heroina i kokaina u tzv. „uličnoj prodaji“ dosegla bi vrijednost i do 45.000 kuna.



Pisane vijesti