Policija traga za nepoznatim počiniteljima razbojništva

U galeriji se nalaze fotografije zasad nepoznatih počinitelja razbojništva u Vukovaru i Županji pa molimo vas, građane, da se ukoliko o počiniteljima imate korisne informacije javite najbližoj policijskoj postaji ili na telefon 192.

U utorak, 19. listopada, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom s područja Cerića. Naime, utvrđeno je kako je u razdoblju od 21. lipnja do 14. listopada ove godine počinio osam razbojništva, od kojih je pet počinio na području PU vukovarsko-srijemske, a tri na području PU osječko-baranjske.

Također, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je po dva kaznena djela počinio na području Vukovara i Vinkovaca, jedno kazneno djelo u Županji te tri kaznena djela na području Osijeka. Od ukupnog broja počinjenih kaznenih djela, četiri kaznena djela su dovršena, dok su četiri kaznena djela ostala na pokušaju.

Tijekom istraživanja pronađena je ručna bomba koju je počinitelj koristio prilikom izvršenja kaznenih djela, kao i sunčane naočale, gornji dio trenirke bijele boje, plave traperice, bijele tenisice i smeđa šilt kapa. Objekti napada bile su u četiri slučaja mjenjačnice i u četiri slučaja kladionice, kojom prilikom je nastala materijalna šteta u ukupnom iznosu od 61.525,00 kuna. Jučer popodne počinitelj je uz kaznenu prijavu priveden u istražni centar Županijskog suda u Vukovaru.

Također u utorak, 19. listopada, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom s područja Gunje. Tom prilikom utvrđeno je kako je od 3. rujna do 15. listopada ove godine počinio tri teške krađe na štetu poduzeća iz Bošnjaka. Kaznena djela su počinjena u Rajevom Selu i Bošnjacima, a ukrao je bakrene cijevi duge oko 290 metara i četiri komada kondenzatora. Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima procjenjuje se na oko 38.500 kuna. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem, zbog postojanja osnovane sumnje kako je počinio navadena kaznena djela.

Imate li vi korisne informacije o ovim počiniteljima?

U galeriji se nalaze fotografije zasad nepoznatih počinitelja kaznenih djela razbojništva u Vukovaru i Županji pa molimo vas, građane, da se ukoliko o njima imate korisne informacije, javite  najbližoj policijskoj postaji ili na telefon 192.



Pisane vijesti