Granična policija bogatija za 150 službenika

U petak, 22. listopada, na Policijskoj akademiji održana je svečana ceremonija završetka Tečaja granične policije za 80. naraštaj policijskih službenika granične policije, koji je pohađalo 150 polaznika iz 11 policijskih uprava. Tečaj je započeo 30. kolovoza, a 

U petak, 22. listopada, na Policijskoj akademiji održana je svečana ceremonija završetka Tečaja granične policije za 80. naraštaj policijskih službenika granične policije, koji je pohađalo 150 polaznika iz 11 policijskih uprava. Tečaj je započeo 30. kolovoza, a trajao je osam tjedana i to: šest tjedana teorijske i praktične nastave koja se provodila na Policijskoj akademiji, PAP Zagreb-Pleso, PGP Bregana, Prihvatnom centru za strance i Prihvatilištu za azilante, te dva tjedna stručne prakse u matičnim policijskim upravama. 

Tečaj granične policije provodi se u redovitim intervalima sukladno Pravilniku o školovanju, osposobljavanju i stručnom usavršavanju i specijalizaciji policijskih službenika, u cilju stručne izobrazbe policijskih službenika za graničnu policiju. Tečaj se nadovezuje na temeljni jednogodišnji program obrazovanja za zanimanje policajac, kojim se polaznici osposobljavaju za samostalno i zakonito obavljanje poslova policijskog službenika temeljne policije. Na tečaju se po utvrđenom nastavnom planu i programu provodi nastava kroz module:

  • Razvoj ljudskih resursa
  • Međunarodno zakonodavstvo
  • Nacionalno zakonodavstvo
  • Praktična obuka
  • Kriminalistika
  • Baze podataka granične policije
  • Primijenjene radne metode
  • Suradnja i usklađivanje rada s drugim službama.

Za razliku od ranijih tečajeva, na ovom poprvi put je uveden u nastavni plan i program stranog jezika (engleskog i njemačkog u trajanju od 60 sati). Tijekom tečaja polaznici su dobili sve potrebne radne materijale i zbirke propisa iz djelokruga granične policije.

Polaznici tečaja pristupili su završnom ispitu, a potvrde o završenom tečaju svima koji su uspješno položili završni ispit podijelili su čelnici Uprave za granicu i Policijske akademije.



Pisane vijesti