Rezultat uspješene suradnje policija u regiji

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom makedonskih i jednim državljaninom Republike Hrvatske i Republike Makedonije, zbog počinjenja kaznenog djela otmice makedonskog državljanina koji je boravio na području grada Rijeke.

U sklopu borbe protiv organiziranog kriminaliteta, nakon zajednički planiranih aktivnosti policije i Državnog odvjetništva Republike Hrvatske,  a na temelju suradnje policija u regiji i zemalja članica SEPCA-e, donosimo još jedan primjer uspješnog zajedničkog rada.

Naime, 21. prosinca 2010. provedeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom makedonskih i jednim državljaninom Republike Hrvatske i Republike Makedonije, zbog počinjenja kaznenog djela otmice makedonskog državljanina, koji je boravio na području grada Rijeke.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenih osoba  podnesena je kaznena prijava USKOK-u.

Uz to, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je Interpol Skopje za jednim od sudionika događaja raspisao međunarodnu tjeralicu. Osim razriješenog kaznenog djela otmice, policijskom akcijom spriječena su i druga teška kaznena djela koja bi se bez policijske akcije sasvim izvjesno dogodila.

Budući da je u konkretnom slučaju riječ o predmetu iz uskočke nadležnosti, ne možemo govoriti o detaljima.

Kroz zajednički rad susjednih policija nastavlja se borba protiv svih oblika organiziranog kriminaliteta te je u tom kontekstu razriješeno i teško razbojništvo u jednoj od država u regiji. Trenutno se provode i druge aktivnosti kojima je cilj borba protiv organiziranog kriminaliteta u Republici Hrvatskoj, ali i regiji.



Pisane vijesti