Varaždin: Zlouporabe položaja i ovlasti

Okvirna materijalna šteta kojom je oštećeno spomenuto poduzeće je oko 2 000 000 kuna, a direktor poduzeća prisvojio je iznos od oko 500 000 kuna.

 

 

Temeljem zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja u poduzeću čiji je većinski vlasnik grad Varaždin, prikupljeni su dokazi koji govore u prilog postojanju sumnje da je direktor poduzeća u razdoblju od 2006. godine do sada počinio 80-tak kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti (opisanih u članku 337. stavak 4. Kaznenog zakona), kao i krivotvorenje službenih isprava (opisanih u članku 312. stavak 2. u vezi članka 37. Kaznenog zakona).

U dosadašnjem tijeku istraživanja došlo se do saznanja da je navedeni kao direktor poduzeća, pravnim i fizičkim osobama u regiji izdavao fiktivne račune za izvođenje određenih radova, a koji u većini slučaja nisu bili odrađivani, da je izdavao radne naloge i prikazivao radna vremena uposlenika poduzeća koji ne odgovaraju stvarnoj situaciji na terenu, a ujedno je otpremnice proizvoda koje su podizale fizičke osobe na naplatu ispostavljao prema poduzeću, odnosno, gradu Varaždinu.

Okvirna materijalna šteta kojom je oštećeno spomenuto poduzeće iznosilo bi za sada oko 2 000 000 kuna, a direktor poduzeća prisvojio je iznos od za sada oko 500 000 kuna.

Budući da je postojala opasnost od ponavljanja istovrsnih kaznenih djela i utjecaja na svjedoke, navedeni je uz kaznenu prijavu jučer, 23. prosinca, zbog navedenih kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret, priveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu, koji mu je odredio zadržavanje od 48 sati. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.



Pisane vijesti