Prometne nesreće na području Policijske uprave osječko-baranjske

 

 Na području PU osječko baranjske 24. prosinca dogodile su se dvije teške prometne nesreće u kojima su smrtno stradale dvije osobe.  

Prva nesreća se dogodila u 16,35 sati, u ulici Oslobođenja u Zelčinu (PP Valpovo. Dragan Z. (48) iz Belišća upravljao je osobnim automobilom osječkih registracijskih oznaka, nad čijim je upravljačem izgubio nadzor u desnom zavoju zbog brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika. Udario je u osobni automobil osječkih registracijskih oznaka, koji je bio parkiran na parkiralištu, što ga je odbacilo u drvo. Nesretni je vozač zbog zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće. Očevid su obavili policijski službenici PP Valpovo, a istražni sudac naložio je obdukciju tijela, koja će se obaviti u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku.

Na državnoj cesti D-518 između Osijeka i Brijesta, kod deponije za otpad „Velika lončanica“, oko 19,10 sati došlo je do druge prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao Ivan B. (43) iz Josipovca. Na njega je, dok je kao pješak stajao na sredini zapadnog prometnog traka, zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju kolnika naletio osobni automobil osječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak iz Osijeka. Nesretni je pješak preminuo na mjestu nesreće. Očevid na mjestu nesreće obavio je istražni sudac Županijskog suda u Osijeku uz asistenciju očevidne ekipe Postaje prometne policije Osijek. Očevidom je utvrđeno da je Ivan B. neposredno prije nesreće, tijekom polukružnog okretanja, svojim automobilom sletio u kanal, nakon čega je bez reflektirajuće odjeće izašao iz automobila i stao na sredinu kolnika. Njegovo je tijelo po nalogu istražnog suca prevezeno u KBC Osijek na Odjel patologije radi vršenja obdukcije. Protiv 31-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.  



Pisane vijesti