Zlouporaba položaja i ovlasti - Varaždin

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske, postupajući po kaznenoj prijavi koju je Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijelo jedno varaždinsko poduzeće, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim muškarcem za kojeg se osnovano sumnja da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Naime, osnovano se sumnja da je 40-godišnjak, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Krapinskih Toplica, sa trgovačkim društvom iz Varaždina sklopio ugovor o kupoprodaji poslovnog prostora u stambeno poslovnoj zgradi koju je njegovo poduzeće gradilo u Zaboku. Naknadno je tu istu, već prodanu nekretninu, založio kao garanciju za vraćanje kredita kojima je financirao gradnju, a da o tome nije obavijestio odgovorne osobe poduzeća iz Varaždina, koje su mu na ime kupljene nekretnine uplatili iznos od oko 1 330 000 kuna.

Obzirom da uzeti kredit nije plaćao, banka koja ga je kreditirala je i pokrenula ovrhu nad založenim nekretninama i time onemogućila varaždinsko poduzeće da dođe u posjed kupljenog poslovnog prostora.  U svezi utvrđenih činjenica slijedi podnošenje izvješća nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.



Pisane vijesti