Šibenik: Dovršeno krim. istraživanje za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari

U Policijskoj postaji Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 76-godišnjakom iz Grebaštice, osumnjičenim za kazneno djelo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari. 

U Policijskoj postaji Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 76-godišnjakom iz Grebaštice, osumnjičenim  za kazneno djelo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

Osumnjičeni je, sa 68-godišnjom suprugom, 24. prosinca u jutarnjim satima, u Šibeniku u ulici Vladimira Nazora u prostorijama Ureda za poljoprivredu, zbog nesuglasica oko podjele zemljišta, verbalno, uz prijetnju, napao svoga 80-godišnjeg zeta.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je dragovoljno predao oružje koje je legalno posjedovao, a s obzirom na operativna saznanja da je osumnjičeni u neovlaštenom posjedu i drugog oružja i eksplozivnih tvari, po nalogu Istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku pretražena je obiteljska kuća i automobil osumnjičenog. Ovom je prilikom pronađeno i oduzeto nekoliko komada rasprskavajućeg oružja, više desetaka komada raznog streljiva i eksploziva, a što je osumnjičeni  neovlašteno posjedovao.

Protiv osumnjičenog će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog navedenog kaznenog djela, a obilježja kaznenog djela prijetnje nisu utvrđena. Protiv osumnjičenog i njegove supruge biti će podnijet i Optužni prijedlog, zbog prekršaja iz zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. 



Pisane vijesti