Djeca pronašla četiri sanduka minsko-eksplozivnih sredstava

Pronađeno je: 6 tromblonskih mina, 26 protu-pješačkih mina, projektil za ručni bacač M-57, ručnu kumulativnu bombu, protutenkovsku mina TMA-1, 118 komada imitatora topničkog djelovanja i 7 kg eksploziv TNT-a.

 Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

U nedjelju, 9. siječnja 2011. god.  u 13.45 sati, telefonom nas je izvijestio 27-godišnjak iz Katinca  da  su  djeca u  ruševnoj  staji  na napuštenom imanju, nepoznatog vlasnika, u Katincu bb pronašla  četiri sanduka sa minsko-eksplozivnim sredstvima. Na mjesto pronalaska upućen je službenik za protu-eksplozijsku zaštitu  koji je u sanducima pronašao 6 tromblonskih mina, 26 protu-pješačkih mina, projektil za ručni bacač M-57, ručnu  kumulativnu bombu, protutenkovsku mina TMA-1, 118 komada imitatora topničkog djelovanja i 7 kg eksploziv TNT-a. Minsko-eksplozivna sredstva, za koja je utvrđeno da su najvjerojatnije zaostala  iz Domovinskog  rata, potom su izuzeta i pohranjena u skladište do uništenja.

Pohvaljujemo postupanje djece te pozivamo sve koji pronađu bilo kakve  predmete za  koje postoji sumnja da se radi o nekom oružju ili minsko-eksplozivnom sredstvu da ih ne diraju, već o tome obavijeste najbližu policijsku postaju  ili nazovu telefon 192.  



Pisane vijesti