Osijek: Vincekovo

Proslave povezane s konzumacijom alkoholnih pića znatno povećavaju mogućnost da se dogode prometne nesreće kako zbog većeg cestovnog prometa i nepovoljnih meteoroloških uvjeta

 Foto: PU osječko-baranjska

Vinari i vinogradari, ali i svi koje vole vino 22. siječnja slave Svetog Vinka. Vincelovo, Vincekovo ili Vinceška tradicionalno se obilježava u kontinentalnim vinogorjima, podsjeća nas PU osječko-baranjska. U povodu blagdana, kao i svake godine, organizira se blagoslov vinograda, natjecanje u rezidbi vinove loze, kušanje i ocjenjivanje vina, izložbe slika te različiti glazbeni događaji. Središnje proslave ovog blagdana održati će se na području Feričanaca, Đakova-Mandićevca, Erduta te na području cijele Baranje.

Proslave povezane s konzumacijom alkoholnih pića, uz očekivano povećan cestovni promet i nepovoljne meteorološke uvjete, znatno povećavaju mogućnost da se dogode prometne nesreće. Policijski će službenici stoga radi podizanja razine sigurnosti građana provesti  preventivnu akciju pod nazivom „Vinskom cestom, ali ne s više od 0,5 ‰“, izvijestila je PU osječko baranjska.

 Cijelu vijest pročitajte na stranicama PU osječko baranjske



Pisane vijesti