Zagreb: Zaplijenjeno 17 kg i 494 gr marihuane

Policijski službenici zaustavili su vozilo, no mladić je istrčao iz vozila i pobjegao u šikaru, noseći pri tome u ruci veći paket. Istodobno, suvozačica je uhićena

 Foto: ilustracija

U četvrtak, 20. siječnja policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU zagrebačke zaplijenili su 17 kg i 494 gr marihuane. 

Naime, u srijedu, 19 siječnja u popodnevnim satima, na području Sesveta policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 27-godišnjak, a u kojem je bila i 25-godišnja suvozačica.

Kad je 27-godišnjak ugledao policijske službenike, pokušao je vozilom pobjeći  pri čemu je izgubio nadzor nad njim nakon čega je istrčao iz vozila i pobjegao u šikaru, noseći pri tome u ruci veći paket. Istodobno, suvozačica je uhićena. Temeljem naloga Županijskog suda pretražena je obiteljska kuća i okućnica u kojoj oboje stanuju te pronađeno ukupno 17 kg i 494 g marihuane.

Pretragom je također pronađena i digitalna vaga te metalna kasa sa 650 eura i 900 kuna te vrećom za smeće u kojoj se nalazilo neutvrđen broj PVC vrećica s tragovima marihuane. Pomoću službenog psa za detekciju droga pregledana je livada kojom je 27-godišnjak bježao pa je pronađen dobačeni paket s 500 grama marihuane.

Nastavlja se kriminalističko istraživanje, a za 27-godišnjakom koji je od ranije evidentiran zbog kaznenih djela, traga se.



Pisane vijesti