Dubrovnik: U "bunkeru" pronađene cigarete

Vizualnim pregledom vozila ispod tovarnog prostora primijećene su preinake, odnosno, da je napravljen zatvoreni prostor tzv. bunker.


Foto: PU dubrovačko-neretvanska

U utorak, 25. siječnja, oko 19.45 sati, na državnoj cesti D-8 u mjestu Čeveljuša kod Ploča prilikom kontrole prometa zaustavljeno je teretno vozilo za prijevoz vozila (vučna služba) marke Fiat Ducato, poljskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Poljske.

Vizualnim pregledom vozila ispod tovarnog prostora primijećene su preinake, odnosno, da je napravljen zatvoreni prostor tzv. bunker.

Zbog sumnje da se u skrivenom prostoru nalazi roba koja nije podvrgnuta carinskom  nadzoru, nad 38-godišnjim vozačem je provedeno kriminalističko istraživanje u prostorijama Policijske postaje Ploče.

Izvršenom pretragom vozila ispod tovarnog prostora u tzv. bunkeru pronađeno je 9 590 kutija cigareta „Classic Imperial“ označenih markicom BiH. Cigarete su 38-godišnjaka oduzete.

Osnovano se sumnja da je 38-godišnji državljanin Poljske na području BiH utovario cigarete u skrivene pretince ispod tovarnog prostora, koje je uvezao u RH izbjegavajući mjere carinskog nadzora, a sve u namjeri da ilegalnu robu (cigarete) prokrijumčari i preproda na crnom tržištu EU.

Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora, osumnjičeni je jučer, 26. siječnja, uz kaznenu prijavu doveden u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku. 



Pisane vijesti