Rotacija u mirovnoj misiji EULEX-a na Kosovu

Nakon isteka jednogodišnjeg mandata u mirovnoj misiji Europske unije EULEX Kosovo na Kosovu, u Hrvatsku se vratila Lidija Werhas, policijska službenica Odjela za mirovne misije.

U ponedjeljak se u Hrvatsku, nakon isteka jednogodišnjeg mandata u mirovnoj misiji Europske unije EULEX Kosovo na Kosovu, vratila Lidija Werhas, policijska službenica Odjela za mirovne misije. Lidija je na Kosovu radila u Sjedištu misije EULEX kao savjetnik u Odjelu za operativno planiranje za graničnu policiju.

Nju je zamijenila policijska službenica Odjela za mirovne misije Tihana Kozlica koja je 31. siječnja sa zračne luke Pleso u Zagrebu krenula put Prištine. Na Kosovu će provesti godinu dana na mjestu policajca graničara na sjeveru Kosova u Mitrovici, Gate 31/1, a u navedenoj misiji se već nalaze tri policijska službenika MUP-a RH. 

Tihana je jedna od rijetkih policijskih službenica, pored Marijane Patrlj-Popović iz Uprave za europske integracije i međunarodne odnose, koja je po drugi put upućena u mirovnu misiju. Naime, ona je već provela godinu dana u mirovnoj misiji UN-a UNFICYP na Cipru u koju je bila upućena 2007. godine.   



Pisane vijesti