Razbojništvo u Gornjem Mihaljevcu

U Gornjem Mihaljevcu, 2. veljače oko 19.20 sati, na dvorištu obiteljske kuće dvojica maskiranih muškarca vatrenim oružjem i elektrošokerom napala su vlasnika rođenog 1949. godine iz Gornjeg Mihaljevca, nakon što je osobnim vozilom ušao na svoje dvorište. Došlo je do kratkog hrvanja između počinitelja i oštećenog, a zatim su počinitelji iz otvorenog prtljažnika osobnog automobila marke „Land Rover“ čakovečkih registracijskih oznaka otuđili torbu za prenošenje novca u kojoj su se nalazili uredski papiri. Počinitelji su se potom pješice udaljili s mjesta događaja.

Foto: Ilustracija 

U Gornjem Mihaljevcu, 2. veljače oko 19.20 sati, na dvorištu obiteljske kuće, dvojica maskiranih muškarca vatrenim oružjem i elektrošokerom napala su vlasnika (1949). 63-godišnjak je napadnut nakon što je osobnim vozilom ušao u svoje dvorište. Između počinitelja i oštećenog je došlo do kratkog hrvanja nakon čega su počinitelji iz otvorenog prtljažnika osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka otuđili torbu za prenošenje novca u kojoj su se nalazili uredski papiri. Počinitelji su se potom pješice udaljili s mjesta događaja.   

 

U događaju je oštećeni zadobio lake tjelesne ozljede zbog čega mu je pružena liječnička pomoć u Županijskoj bolnici u Čakovcu.

Počinitelje opisuje kao dvije muške osobe, visine oko 170 cm, slabije tjelesne građe. Jedan od počinitelja bio je odjeven u dužu jaknu tamnije boje, dok su obojica na glavi nosili maske tzv. „fantomke“, a na rukama rukavice crne boje. Obojica su bili odjeveni u tamniju odjeću.

Za nepoznatim počiniteljima se intenzivno traga.

Nastala materijalna šteta procjenjuje se na iznos od oko 4 000 kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovec.



Pisane vijesti