Kriminalističkim istraživanjem otkriven počinitelj prijevara u Slavonskom Brodu

Prijevaru je počinio na način da je putem internetskih stranica stupio u kontakt s jednim trgovačkim društvom koje se bavi iznajmljivanjem telefonskih brojeva s dodanom vrijednošću (060). Putem interneta je sklopio ugovor s tim trgovačkim društvom na ime obrta svog prijatelja do čijeg pečata je došao prijevarom. Nakon određenog vremenskog perioda ime navedenog poduzeća je prenio na sebe.

Jučer,  7. veljače,  dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom u Slavonskom Brodu koji se sumnjiči za desetak prijevara. Istraživanjem je utvrđeno da je u dužem vremenskom razdoblju oštetio desetak osoba u dobi od 18 do 19 godina za više od 250 tisuća kuna.

Prijevaru je počinio na način da je putem internetskih stranica stupio u kontakt s jednim trgovačkim društvom koje se bavi iznajmljivanjem telefonskih brojeva s dodanom vrijednošću (060). Putem interneta je sklopio ugovor s tim trgovačkim društvom na ime obrta svog prijatelja do čijeg  pečata je došao prijevarom. Nakon određenog vremenskog perioda ime navedenog poduzeća je prenio na sebe.

U kraćem vremenskom razdoblju uspio je nagovoriti desetak mladića i djevojaka da sklope pretplatničke ugovore s raznim telekomunikacijskim mrežama. Po sklapanju ugovora oni su dobili mobilne uređaje i SIM  kartice, koje je on od njih otkupljivao za manji novčani iznos uz obećanje da će računi s tih kartica biti uredno podmirivani. Mobilne uređaje je prodavao, a sa SIM kartica nazivao svoj telefonski broj s dodanom vrijednošću koji je unajmio ugovorom. Na taj način je oštetio osobe s čijih pretplatničkih brojeva je zvao. Temeljem ugovora koji je sklopio, novac koji je nastajao telefonskim pozivima na taj broj dijelio je s ugovornom stranom, koja mu je uplaćivala 50 posto na njegov račun.  

Protiv počinitelja biti će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.



Pisane vijesti