Sisak: Prometna nesreća

 

 

Jučer, 8. veljače oko 6.15 sati, na državnoj cesti D-6 Glina - Gvozd, u mjestu Donja Čemernica, općina Topusko, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe poginule, a dvije su teško ozlijeđene.

Nesreća se dogodila kada je 56-godišnji vozač s područja Vojnića, upravljajući osobnim automobilom marke fiat tipo, karlovačkih registracijskih oznaka, u blagoj nizbrdici na ravnom cestovnom potezu najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, sletio s kolnika u desni odvodni kanal i udario u betonski most.

Od siline udarca došlo je do oštećenja motora i zapaljenja sustava za gorivo i ulja, električnih dijelova i instalacija pa se požar proširio na cijelo vozilo, koje je i izgorjelo.

 U ovoj nesreći na mjestu događaja smrtno su stradala dvojica putnika iz vozila, stara 35 i 46 godina, obojica s  područja Vojnića, dok su vozač i treći putnik iz vozila, 47-godišnjak također s područja Vojnića, zadobili teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život.

Vozaču je liječnička pomoć pružena u sisačkoj bolnici, a putniku u karlovačkoj bolnici te su obojica zadržana na daljnjem liječenju.

Požar na vozilu ugasili su vatrogasci DVD-a Topusko, a uz policijske službenike očevidu prometne nesreće prisustvovale su istražna sutkinja Županijskog suda u Sisku i zamjenica Županijskog državnog odvjetnika. Zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće 56-godišnji vozač će biti kazneno prijavljen.



Pisane vijesti