Sastanak ministra sa šefom delegacije Europske unije u RH

Ministar Karamarko je šefa EU u RH Vandorena izvijestio i o PNUSKOK-u i rezultatima koje je taj ured postigao u proteklom razdoblju. Tema razgovora bila je i upravljanje granicama iz Poglavlja 24. Naime, MUP RH u potpunosti ispunjava svoje obveze koje su navedene u Akcijskom planu za integrirano upravljanje granicom. S obzirom na zahtjevnost svih obveza, 

 Foto: Delegacija EU

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko jučer, 2. ožujka, sastao se sa šefom delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Paulom Vandorenom. Razgovarali su o implementaciji preporuka Europske unije i budućoj financijskoj pomoći i nacrtu novog Zakona o policiji. Naime, MUP će novim Zakonom o policiji te podzakonskim propisima u potpunosti uvažiti europske standarde na tom području te uvažiti preporuke iz projekta koji se odnosio na upravljanje ljudskim resursima u MUP-u.

Ministar Karamarko je šefa EU u RH Vandorena izvijestio i o PNUSKOK-u i  rezultatima koje je taj ured postigao u proteklom razdoblju. Tema razgovora bila je i upravljanje granicama iz Poglavlja 24. Naime, MUP RH u potpunosti ispunjava svoje obveze koje su navedene u Akcijskom planu za integrirano upravljanje granicom. S obzirom na zahtjevnost svih obveza, ministar je rekao da MUP očekuje što skorije povlačenje sredstava iz budućeg fonda za pripremu MUP-a RH za kontrolu vanjskih granica Unije.

Na sastanku je bilo riječi i o procesuiranju ratnih zločina. Karamarko je rekao da se svi ratni zločini trebaju procesuirati neovisno o mjestu i vremenu počinjenja te da s tim ciljem policija poduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti.



Pisane vijesti