Dubrovnik: Krijumčarili marihuanu

Udarili su u policijsko vozilo i pali na tlo zajedno s torbom u kojoj su se nalazila dva paketa sa 2 kg marihuane. Trojici uhićenih mladića i dvojici policijskih službenika pružena je liječnička pomoć

 Foto: ilustracija

Jučer, 9. ožujka u večernjim satima, na predjelu Lukov dol u Konavlima policijski službenici PU dubrovačko-neretvanske uočili su trojicu mladića na mopedu i motociklu (stare 23, 20 i 17 godina) s područja Dubrovnika kako ilegalno prelaze državnu granicu iz pravca BiH.

Nakon što su ih policijski službenici pokušali zaustaviti, 20-godišnjak je motociklom udario u jednog policijskog službenika pa nastavio s vožnjom prema drugom policijskom službeniku, koji je potom pucao u zrak kao znak upozorenja. Zatim je zajedno sa 17-godišnjim putnikom na motociklu nastavio s vožnjom uslijed čega su udarili u zaustavljeno policijsko vozilo i pali na tlo zajedno s torbom u kojoj su se nalazila dva paketa sa 2 kg opojne droge marihuane. 23-godišnjak, koji je upravljao mopedom i bio prethodnica dvojici mladića na motociklu, dao se u bijeg. No, ubrzo je uhićen i doveden zajedno s drugom dvojicom u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Trojici uhićenih mladića i dvojici policijskih službenika pružena je liječnička pomoć u dubrovačkoj bolnici gdje su im dijagnosticirane lakše tjelesne ozljede.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga trojica mladića će tijekom dana, uz kaznenu prijavu, biti dovedena u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku.



Pisane vijesti