Preuzimanje plovila tip C (P-322 i P-319)

Plovila će biti raspoređena PU zadarskoj i PU splitsko-dalmatinskoj, a koristit će se za zaštitu i nadzor unutarnjih morskih voda i obalnog područja

 Foto: PU zadarska

Temeljem Ugovora o gradnji, opremanju i isporuci plovila, koji je potpisan između MUP-a kao naručitelja i predstavnika Zajednice ponuditelja-brodograditelja, u Zadru je 7. ožujka ove godine preuzeto plovilo tip C, Rab 830 Patrol, oznake P-322, koje je isporučilo brodogradilište Pičuljan iz Raba, inače posljednje iz serije od četiri plovila, koje je prema ugovoru dužan isporučiti ovaj brodograditelj.

Isto tako, 11. ožujka ove godine u Splitu je brodogradilište SAS Vektor iz Zadra isporučilo plovilo tip C, Adria Vektor 950, oznake P-319.

Riječ je o plovilima dužine veće od 8 metara, pogonjena sa po dva diesel porivna uređaja, snage preko 200 KW, kojima postižu brzinu veću od 36 čvorova, dok im se ophodna brzina kreće u rasponu od 20 do 27 čvorova. 

Navedena plovila bit će raspoređena PU zadarskoj i PU splitsko-dalmatinskoj, a koristit će se za zaštitu i nadzor unutarnjih morskih voda i obalnog područja.



Pisane vijesti