Duhovni susret: Po muci k uskrsnuću

Jučer je u Policijskom domu u Rijeci fra Zvjezdan Linić održao duhovni susret pod nazovim: "Po muci k uskrsnuću", a nazočili su mu djelatnici PU primorsko-goranske, predstavnici udruga iz Domovinskog rata i vojske

Jučer je u Policijskom domu u Rijeci fra Zvjezdan Linić održao duhovni susret kojem je prisustvovalo stotinjak posjetitelja, izvijestila je PU primorsko-goranska. Susretu su nazočili djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske te predstavnici vojske, udruga iz Domovinskog rata i njihovi suradnici. Tema ovog duhovnog susreta bila je Po muci k uskrsnuću.

Fra Zvjezdan Linić podsjetio nas je kako je korizma vrijeme u kojem se čovjek obnavlja i vraća svojoj stvarnoj biti. Istaknuo je kako su ljudi danas opterećeni brojnim strahovima za svoju sigurnost  i  sigurnost svoje obitelji, za zdravlje, za radno mjesto, plaću...te da često ne naziru izlaz. "Međutim", naglasio je, "upravo vjera čovjeku daje nadu i pomaže mu da živi slobodnije, mirnije i radosnije." Obraćajući se prisutnima fra Zvjezdan Linić pozvao je na ljubav i opraštanje te oslobađanje od negativnih osjećaja kao što su mržnja, zavist, ljubomora, laž i od svih onih negativnosti koje opterećuju nas same i naše odnose s drugim ljudima. Također je istaknuo potrebu pročišćenja rječnika od riječi kojima vrijeđamo ili na drugi način uznemirujemo one kojima se obraćamo.

Na kraju susreta, pater Mirko Vukoja kao dušobrižnik Policijske uprave zahvalio je fra Zvjezdanu Liniću, a potom je upriličeno prigodno druženje.



Pisane vijesti