Osijek: Studenti – prevencija ponašanja u prometu

Projekt će se provoditi na području Osijeka na svim fakultetima Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera od ožujka do prosinca 2011. godine. Svrha projekta je da se studentima (mladim vozačima)

 

U skladu s aktivnostima koje proizlaze iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, a koje se odnose na zaštitu djece, mladih i najranjivijih sudionika u prometu, PU osječko-baranjska započinje s provođenjem projekta: „Studenti – prevencija ponašanja u prometu".

Projekt će se provoditi na području Osijeka na svim fakultetima Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera od ožujka do prosinca 2011. godine. Svrha projekta je da se studentima (mladim vozačima) predavanjima podigne svijest o opasnostima u cestovnom prometu te smanji agresivno ponašanje u prometu i ukaže na opasnosti koje proizlaze iz psihoaktivnih tvari korištenih prilikom vožnje. Predavanja će provoditi policijski službenici Odsjeka za prevenciju PU osječko-baranjske, Postaje prometne policije Osijek te kapelan Kapelanije Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Prva predavanja održat će se 18. ožujka u 9.30 sati i 21. ožujka u 11.15 sati u prostorijama Učiteljskog fakulteta u Ulici cara Hadrijana za studente I., II. i III. godine.

Uz povećanje razine sigurnosti cestovnog prometa, provođenjem projekta očekuje se  uspostava prijateljskih i partnerskih odnosa između mladih vozača (studenata) i policijskih službenika.



Pisane vijesti