Prevarili staricu za 20 tisuća kuna

Nepoznata žena predstavila se kao djelatnica mirovinskog osiguranja i rekla joj da ima pravo na povrat sredstava od mirovinskog osiguranja 

 

Policijaje jučer zaprimila kaznenu prijavu od 81-godišnjakinje da je na njezinu štetu počinjeno kazneno djelo prijevare.

Naime, staricu je 11. ožujka na njezin kućni telefon nazvala nepoznata ženska osoba koja se predstavila kao djelatnica mirovinskog osiguranja i rekla joj da ima pravo na povrat sredstava od mirovinskog osiguranja, a da će na njezinu adresu u svezi toga doći dvije službenice.

Nedugo nakon telefonskog razgovora na njezinu adresu došle su dvije ženske osobe koje su na prijevaru prikazivanjem lažnih činjenica dovele u zabludu stariju ženu da im ona da iznos od 10 tisuća kuna kako bi joj one riješile navodni "povrat" novčanih sredstava. Jedna ženska osoba je zatim otišla sa staricom do prostorije gdje ona drži novac i od nje na prijevaru uzela 20 tisuća kuna, nakon čega su obje ženske osobe napustile njezinu kuću.

Nakon zaprimanja kaznene prijave policija je započela kriminalističko istraživanje u cilju rasvjetljivanja ovog kaznenog djela i otkrivanja počinitelja, a protiv nepoznatih osoba koje su počinile ovo kazneno djelo slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog prijevare.



Pisane vijesti