Zadar: Akcija "Vikend"

 

 

Proteklog vikenda (18.,19. i 20. ožujka) policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja Akcije "Vikend" kontrolirali 616 vozila i vozača, a poduzeli su 202 represivne mjere.

Alkotestirano je 214 vozača, od čega je njih 19 bilo pod utjecajem alkohola,  a pet ih je bilo pod utjecajem opojnih droga, 9 bez položenog vozačkog ispita, 9 bez tehničkog pregleda i registracije, 5 u vozilu  bez osiguranja, 32 vozača su prekoračila propisano ograničenje brzine, 11 ih je postupilo suprotno postavljenom prometnom znak, 1  je zatečen u nepropisnom pretjecanju. Iz prometa su isključena 3 vozača i 2 vozila. U tom se vremenu dogodilo 9  prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba  zadobila lakše tjelesne ozljede.

U nedjelju, 20. ožujka oko 00.15 sati, u Ulici Ruđera Boškovića u Zadru zatečen je 37-godišnji vozač kako upravlja teretnim vozilom (ZD) pod utjecajem  od 1,81 g/kg promila alkohola u krvi, što je najveća koncentracija alkohola tijekom provođenja Akcije "Vikend".  Protiv njega je podnesen optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Pisane vijesti