Požeška policija zaplijenila više od kilogram marihuane

Pretragom su pronađena dva paketa težine 515 i 519 grama, umotana u samoljepljivu traku, u kojima se nalazila opojna droga cannabis marihuana. 43-godišnji počinitelj kaznenog djela zlouporabe opojnih droga uhićen je i jučer, 24. ožujka, uz kaznenu prijavu priveden Istražnom sucu.

U petak 25. ožujka u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj održana je konferencija za novinare na kojoj su vođa grupe kriminaliteta droga Josip Vidović i glasnogovornica PU Ivana Radić izložili dvije nove zaplijene marihuane. Glasnogovornica je rekla da je u srijedu, 23. ožujka temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu stalna služba u Požegi pretražena obiteljska kuća i druge prostorije u Požegi u ulici Orljavskoj koje koristi 43-godišnjak. Pretragom su pronađena dva paketa težine 515 i 519 grama, umotana u samoljepljivu traku, u kojima se nalazila opojna droga cannabis marihuana. 43-godišnji počinitelj kaznenog djela zlouporabe opojnih droga uhićen je i  jučer, 24. ožujka,  uz kaznenu prijavu priveden Istražnom sucu.

Vođa grupe kriminaliteta droga naglasio je da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su ta dva paketa težine 515 i 519 grama, odnosno preko kilogram opojne droge cannabis marihuane, kupljena u Zagrebu za iznos od 16 000 kuna, a preprodajom bi postigla cijenu preko 60 000 kuna.  

- Budući da se radi o velikoj količini opojne droge za ilegalno tržište u gradu Požegi jako smo zadovoljni što droga nije dospjela na ulicu - rekao je Vidović. Također je napomenuo da počinitelj ovog kaznenog djela do sada nikada nije prijavljivan zbog kaznenih djela zlouporabe opojnih droga.

- Isti dan znači u srijedu 23. ožujka uhićena su dvojica muškaraca starosti 23 i 38 godina zbog sumnje da su u prodavali cannabis marihuanu konzumentima sa šireg područja grada Požege. Na temelju naloga Županijskog suda pretražen je stan, obiteljska kuća, ugostiteljski objekt, dva osobna i jedan teretni automobil. Pretragom je pronađeno 83 grama opojne droge cannabis marihuane te jedna precizna digitalna vaga na kojoj su se nalazili tragovi marihuane -  izvijestila je glasnogovornica. Počinitelji kaznenog djela zlouporabe opojnih droga uhićeni su te sutradan 24. ožujka i uz kaznenu prijavu privedeni Istražnom sucu koji im je nakon ispitivanja odredio zadržavanje.

Vidović je skrenuo pozornost na to da je opojna droga kupljena u Zagrebu te da je 38-godišnji počinitelj drogu iz Zagreba poslao teretnim automobilom u vlasništvu trgovačkog društva iz Požege, i to bez znanja vozača, dok je sam došao svojim osobnim automobilom i na taj način pokušao drogu prokrijumčariti u Požegu. Droga je bila skrivena među artiklima koji su uz svu potrebnu dokumentaciju trebali biti isporučeni ugostiteljskom objektu u vlasništvu 38 godišnjaka. Također je rekao da su počinitelji ovog kaznenog djela od ranije poznati policijskim službenicima kao konzumenti i preprodavači opojnih droga, a naglasio je da su se u zadnjih godinu dana intenzivno bavili preprodajom.

Navedene zapljene i uhićenja rezultat su usmjerenog prikupljanja obavijesti te operativnog rada policijskih službenika specijaliziranih za suzbijanje zlouporabe opojnih droga.



Pisane vijesti