Uhićen s kilogramom marihuane

Vrijednost pronađene marihuane procjenjuje se na oko 20 tisuća kuna, dok bi preprodajom na ulici postigla cijenu i do šezdesetak tisuća kuna...

Foto: PU istarska 

Pazinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom iz Pazina te utvrdila osnovanu sumnju da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.

Naime, 27. ožujka je, po dojavi građana, u šumarku u zapadnom dijelu Pazina, pronađen ruksak u kojem se nalazio paket i staklenka s ukupno oko kilogramom marihuane. Provedenim operativno – taktičkim mjerama policijskih službenika,  29. ožujka oko 13 sati na mjestu pronalaska droge zatečen je i uhićen 37-godišnjak iz Pazina, koji je potom priveden u prostorije policijske postaje.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je kako je 37-godišnjak navedeni paket droge neovlašteno nabavio tijekom mjeseca ožujka radi daljnje prodaje, dok je za vlastite potrebe neovlašteno posjedovao oko 50 grama marihuane koju je držao u staklenci.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, 37-godišnjak je jučer priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli.

Vrijednost pronađene marihuane procjenjuje se na oko 20 tisuća kuna, dok bi preprodajom na ulici postigla cijenu i do šezdesetak tisuća kuna, no zahvaljujuću uspješnoj suradnji s građanima, policija je još jednom uspjela spriječiti dolazak droge na ilegalno tržište.



Pisane vijesti