Iznuda u pokušaju i protupravna naplata

Prišli su 21-godišnjaku i 22-godišnjaku i rekli im kako su preuzeli njihov dug prema trećeosumnjičenom. Riječ je o navodnom iznosu od 40 664 kuna na koji je osumnjičeni dvojac dodao još 9 000 kuna fiktivnih kamata. Osumnjičeni dvojac im je u više navrata prijetio smrću i fizičkim napadom ukoliko im ne isplate navedeni iznos.

 

Policijski službenici 3. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca (1992., 1984., 1966. godište) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela iznude u pokušaju i protupravne naplate na štetu 21-godišnjaka i 22-godišnjaka.

Naime, u ljeto 2010. prvoosumnjičeni i drugoosumnjičeni su prišli 21-godišnjaku i 22-godišnjaku i rekli im kako su preuzeli njihov dug prema trećeosumnjičenom. Riječ je o navodnom iznosu od 40 664 kuna na koji je osumnjičeni dvojac dodao još 9 000 kuna fiktivnih kamata. Osumnjičeni dvojac im je u više navrata prijetio smrću i fizičkim napadom ukoliko im ne isplate navedeni iznos.

U studenome 2010. trećeosumnjičeni je došao na radno mjesto 22-godišnjaka i prijetnjom iznuđivao dio navedenog novčanog iznosa. Ovaj mu je isplatio 1500 kuna, a trećeosumnjičeni je potom otišao. 

Krajem 2010. prvo i drugoosumnjičeni su se BMW-om dovezli do mjesta stanovanja 21-godišnjaka. Pozvali su ga da s njima pođe na obližnje parkiralište gdje su mu zbog duga prijetili smrću. U veljači 2011. prvo i drugoosumnjičeni su se na temelju ranijeg telefonskog dogovora na benzinskoj postaji u Dankovečkoj našli s 22-godišnjakom. Obojica su ga fizički napali i iznuđivali navedeni iznos novca. Potom su se BMW-om odvezli.

Oštećeni su slučaj prijavili policiji nakon čega su osumnjičeni odvedeni u službene policijske prostorije na kriminalističko istraživanje a potom i u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.



Pisane vijesti