Šibenik: Razbojništvo u pošti

 

 

U Policijskoj postaji Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim Šibenčaninom, osumnjičenim za kazneno djelo razbojništva na štetu Hrvatskih pošta u poštanskom uredu u Šibeniku.

Opsežnim je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni 30. ožujka 2011.god. oko 15.10 sati u Šibeniku u Ulici Stjepana Radića ušao u poštanski ured maskiran maramom i sunčanim naočalama i, uz prijetnju vatrenim oružjem, 48-godišnjoj zaposlenici iz Bilica, koja se u tom trenutku bila sama u uredu, naredio da mu preda novac. Potom je osumnjičeni razbio staklo, preskočio pult i uz ponovnu prijetnju zaposlenici tražio otvaranje sefa iz kojega je zatim otuđio novac, kao i iz otvorene ladice pulta. Ukrao je sveukupno 28 600 kuna.

Nadalje je utvrđeno da se osumnjičeni po izlasku iz pošte presvukao i odbacio odjeću, koju je imamo na sebi prilikom izvršenja kaznenoga djela, a potom otišao na područje Splita, gdje je 1. travnja u jutarnjim satima, brzom intervencijom, temeljem prikupljenih saznanja na terenu, po policijskim službenicima ove Policijske uprave i pronađen. Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen je i vraćen manji iznos otuđenog novca.

Osumnjičeni je nakon što je dovršeno kriminalističko istraživanje uz kaznenu prijavu doveden Istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku, zbog kaznenog djela za koje je osumnjičen.



Pisane vijesti