PU šibensko-kninskoj isporučeno novo plovilo

U Šibeniku je, 31. ožujka, brodogradilište RIS Marine iz Zagreba isporučilo je plovilo tip C RM 850 Cabin, oznake P-321. To je posljednje vozilo iz serije od četiri plovila koje je dogovoreno da će brodogradilište isporučiti temeljem Ugovora o gradnji, opremanju i isporuci plovila koji je potpisan 31. kolovoza prošle godine, između MUP-a kao naručitelja i 

U Šibeniku je, 31. ožujka, brodogradilište RIS Marine iz  Zagreba isporučilo je plovilo tip C RM 850 Cabin, oznake P-321. To je posljednje vozilo iz serije od četiri plovila koje je dogovoreno da će brodogradilište isporučiti temeljem Ugovora o gradnji, opremanju i isporuci plovila koji je potpisan 31. kolovoza prošle godine, između MUP-a kao naručitelja i predstavnika Zajednice ponuditelja-brodograditelja.

Plovilo je dugo 9,2 metara, gaza 0,65 metara, te pogonjeno sa dva diesel brodska motora VM, snage 169 KW, kojima može postići brzinu preko 40 čvorova, pri maksimalnom broju okretaja. Novo plovilo će koristiti PU šibensko-kninska za poslove zaštite i nadzora unutarnjih morskih voda i obalnog područja.



Pisane vijesti